Priprema za TOEFL i IELTS ispite

Iskoristite  naše ogromno iskustvo i obezbedite sebi međunarodno priznatu  diplomu

Naredni pripremni kurs počinje 01.10.2020. godine. Nastava se održava u popodnevnim i večernjim satima.

Pripremni kursevi za IELTS i TOEFL uz 10% popusta – samo u promo periodu
Prijavite se već danas i iskoristite popust od 10% na regularnu cenu kursa. Ukoliko svoje mesto rezervišete do 20.09.2020., umesto 15.000 dinara, kurs pripreme za IELTS i TOEFL platićete samo 13.500 dinara.

Prijavite se odmah popunjavanjem APLIKACIONOG formulara, slanjem mejla na mlingua@orion.rs ili telefonom na brojeve 011/ 303 51 67 ili 064/ 120 76 68 svakog radnog dana od 11 do 19 časova . Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.
 

Interesuju vas cene ostalih kurseva u ponudi?
Pogledajte kompletan Cenovnik kurseva stranih jezika

Šta je dobro da znate o TOEFL i IELTS ispitima?

Međunarodno priznate TOEFL i IELTS diplome predstavljaju dokaz vašeg poznavanja engleskog jezika na određenom nivou. One su neophodne svakome ko želi da studira, živi i radi u inostranstvu, u zemljama u  kojima je zvaničan jezik komunikacije engleski.

Karakteristično za ove ispite je to da se krajnji rezultat testiranja ne vrednuje sa položio/nije položio, već osvajate određeni broj poena. Svaka nadležna ustanova u koju se prijavljujete određuje potreban broj poena. Pre polaganja ispita, potrebno je da se raspitate koji je to broj poena koji se od vas očekuje da osvojite i nivo znanja da dokažete da biste mogli da se trajno iselite u željenu zemlju, radite ili studirate.

Priprema za TOEFL i IELTS ispite

TOEFL i IELTS ispiti proveraju sve 4 jezičke veštine – čitanje, pisanje, slušanje i govor. TOEFL ispit  polaže se isključivo online putem i traje oko 4 sata. Može se polagati u Beogradu, Subotici i Nišu. Više  informacija o ceni, terminima polaganja i načinu prijave možete pogledati na sajtu www.toefl.org . Što se  tiče IELTS testa, on traje nešto kraće, oko 2,5h i polaže se uživo. Na teritoriji Srbije, ustanova zadužena za  organizovanje IELTS testa je British Council, u Beogradu.

Na TOEFL ispitu možete ostvariti od 0 do 120 bodova, dok se uspeh IELTS testa izražava ocenama od 0  do 9. Rezultati se objavljuju 2 nedelje nakon testiranja. Rok važenja obe diplome je 2 godine.

Osnovne informacije o kursevima pripreme za IELTS i TOEFL ispite

Škola jezika Mlingua vas priprema za IELTS ispit ili TOEFL na posebnim kursevima, kako bi se  maksimalno uvećale vaše šanse da ih uspešno položite.

Kurseve možete pohađati u grupnoj nastavi (3-8 polaznika), individualno ili poluindividualno (2 osobe).  U slučaju individualne ili poluindividualne nastave program se prilagođava vašim potrebama u pogledu  sadržaja, intenziteta nastave i dinamike časova, zavisno od datuma vašeg ispita. Ukoliko se odlučite za grupnu nastavu, kurs pripreme za IELTS kao i za TOEFL ispit traje 2 meseca, sa fondom od 32 časa (2x  nedeljno po 90 min).

Kurs pripreme za IELTS i TOEFL test obrađuju sve 4 jezičke veštine koje se ocenjuju na ispitu: čitanje, pisanje, slušanje i govor. Radi se na uvežbavanju tehnika polaganja, proširivanju vokabulara i  usavršavanju gramatičkih particija potrebnih za ove ispite. Kako bi precizno utvrdili nivo vašeg znanja,  pre početka nastave radi se ulazno testiranje. Na osnovu rezultata utvrđujemo vaše predznanje  i kreiramo za svakog polaznika ponaosob skicu trenutnog stanja i željenog rezultata, te tome prilagođavamo nastavu, kako bi svako od vas poboljšao one veštine koje su mu najslabije i uspešno položio test.

Kursevi pripreme za IELTS ispit

Najpopularniji u svetu test znanja engleskog jezika je svakako IELTS (International English Language  Testing System), koji godišnje polaže više od 1,7 miliona ljudi.

U okviru IELTS ispita postoje 2 nivoa: IELTS General i IELTS Academic. IELTS General diploma uslov je za  dobijanje radne vize i useljenje u zemlje u kojima je engleski jezik zvaničan, kao što su Australija, Novi  Zeland, Kanada. IELTS Academic test neophodan je ukoliko želite da studirate u zemljama engleskog  govornog područja; priznaje ga više od 8000 akademskih ustanova u svetu.

Potrebno predznanje za IELTS Academic je B2+/C1, a za IELTS General zavisi od broja bodova koji treba  da ostvarite na testu. Nastava se izvodi uz pomoć udžbenika specijalno namenjenih za IELTS test, uz  dodatne audio i vizuelne materijale.

Kursevi pripreme za TOEFL ispit

Kursevi pripreme za TOEFL ispit (Test Of English as a Foreign Language) nužan je uslov za upis na osnovne i postdiplomske  studije u Americi i Kanadi, a takođe i mnogi evropski univerziteti prihvataju ovaj test. Koliko je TOEFL  popularan govori podatak da ga godišnje polaže više od 4 miliona osoba. Priznaje ga preko 5.000  koledža, univerziteta i agencija u preko 90 zemalja. Potreban nivo znanja za pohađanje kursa pripreme za TOEFL ispit je B2+/C1. Za uspešan rezultat na ovom ispitu nije dovoljno samo znanje engleskog jezika na određenom nivou. Potrebno je ovladati i posebnim veštinama i strategijama koje treba ispoljiti na samom ispitu. Zato priprema podrazumeva i probne simulacije ispita. Nastavni materijali specijalno su prilagođeni polaganju TOEFL testa.

Postoji mogućnost pohađanja kurseva putem individualne (dvočas 2.100 dinara) ili poluindividualne (dvočas 1.200 dinara) nastave. Broj časova u sklopu jednog kursa zavisi od vašeg predznanja.