Kurs srpskog jezika za strance

Savladajte osnove srpskog jezika – brzo i lako

Rezervišite svoje mesto što pre – prijavite se već danas
Ukoliko se održava u manjim grupama (3 polaznika), cena kursa srpskog jezika za strance u trajanju od 70 školskih časova iznosi 53.100 dinara (450€).

Pozovite prijatelja i uštedite. Grupe od 4-6 polaznika kurs plaćaju uz popust od 27%, samo 39.000 dinara (330€).

Pružamo vam mogućnost plaćanja na rate, te možete izabrati da kurs platite u 3 mesečne rate.

Prijavite se odmah popunjavanjem APLIKACIONOG formulara, slanjem mejla na mlingua@orion.rs ili telefonom na brojeve 011/ 303 51 67 ili 064/ 120 76 68 svakog radnog dana od 11 do 19 časova . Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.
 

Interesuju vas cene ostalih kurseva u ponudi?
Pogledajte kompletan Cenovnik kurseva stranih jezika

Za sve ljude kojima srpski jezik nije maternji, osmislili smo kurs srpskog jezika za strance na kom imaju prilike da dobiju osnovno znanje neophodno u svakodnevnoj komunikaciji, ali i poslovnom kontaktu. Kurs je namenjen svima koji žele da nauče srpski jezik, bilo da su na proputovanju kroz našu zemlju ili su došli da žive, rade i studiraju ovde.

Kurs srpskog jezika za strance

Sa nama, učenje jezika je jednostavno i zabavno

Zbog opširne gramatike i velikog broja padeža, mnogi stranci smatraju da je srpski jezik teško naučiti i stoga odustaju pre nego li i počnu. Uz naše predavače i kreativno osmišljen program, sada možete zaboraviti na taj strah. Otkrijte nov, zabavan način učenja.

Šta sve obuhvata kurs srpskog jezika za strance?

  • Rad u malim grupama (3-6 polaznika) polaznicima omogućava lakše i brže usvajanje gradiva.
  • Naglasak na usmenoj komunikaciji – simulacija praktičnih situacija iz svakodnevnog života nastavu čini zabavnom i interaktivnom, a stečeno znanje izuzetno primenljivim i van učionice.
  • Uz govor, na kursu se ravnomerno razvijaju i ostale jezičke veštine (čitanje, pisanje i slušanje srpskog jezika).
  • Kurs srpskog jezika za strance podeljen je u 4 nivoa: početni A1, osnovni A2, srednji B1 i viši B2 i svaki se sastoji od 70 školskih časova.
  • Kurs traje 7, odnosno 12 nedelja, u zavisnosti od dinamike održavanja časova (dvočas, 3 ili 5 puta nedeljno)
  • Nastava se odvija na srpskom jeziku radi bržeg usvajanja gradiva uz mogućnost dodatnih pojašnjenja na engleskom, nemačkom ili ruskom jeziku.

 

Šta ću naučiti na kursu?

U zavisnosti od nivoa koji pohađate, akcenat je na različitim segmentima znanja i primene srpskog jezika.

Nivo A1 – Na početnom A1 nivou naučićete da čitate i pišete na srpskom jeziku uz poznavanje osnova gramatike. Znaćete ukratko da se predstavite, govorite o sebi, svojoj porodici, prijateljima, poslu i rodnom gradu. Na časovima učićete kako da se izražavate u jednostavnim, kraćim rečenicama što će vam omogućiti da odmah nakon završetka kursa budete u mogućnosti lako da se sporazumete na sprskom jeziku bilo da ste u prodavnici, na pijaci, u restoranu ili na ulici.

Nivo A2 – Osnovni nivo A2 nudi vam prošireno znanje srpskog jezika uz povećan obim dosadašnjeg vokabulara. Znaćete da koristite opisne prideve i detaljnije govorite o sebi, svojoj okolini, događajima i svakodnevnim aktivnostima. Dodatno, bićete u stanju samostalno da vodite telefonski razgovor ili napišete kraće pismo.

Nivo B1 – Srednji B1 nivo podrazumeva učenje i primenu složenijih elemenata gramatike srpskog jezika. Na ovom nivou pravi se razlika između formalnog i neformalnog govora. Takođe, uči se primena složenijih i detaljnijih opisa u svakodnevnom govoru.

Nivo B2 – Viši B2 nivo obuhvata razvoj šireg i opširnijeg govora o složenijim temama istorijske ili dnevno-političke prirode. Na ovom nivou govor se odvija u složenim, zavisnim rečenicama.

Nivoi kursa srpskog jezika za strance usklađeni su sa nivoima za polaganje ispita za zvanični Nacionalni sertifikat o poznavanju srpskog jezika koji se polaže na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ovaj sertifikat predstavlja jedini nacionalno i internacionalno priznati dokument koji služi kao dokaz o stečenom nivou znanja srpskog jezika prilikom podnošenja prijava za studiranje na srpskim univerzitetima, ali i kod zapošljavanja tamo gde se zahteva određeni nivo znanja jezika, bilo u Srbiji ili van nje.

Posebne pogodnosti – individualna nastava

Kurs srpskog jezika za strance možete pohađati i putem individualnih časova. Ovakav način učenja podrazumeva potpuno prilagođavanje metoda rada, intenziteta i dinamike nastave vašim željama, potrebama i ciljevima. Individualna nastava vam omogućava da jezik učite i naučite značajno brže i lakše nego što biste to činili u grupi.