Kurs nemačkog jezika za medicinare

Kurs nemačkog jezika za medicinare

Naredni kurs nemačkog jezika za medicinare počinje 01.10.2021. godine. Nastava se održava u prepodnevnim ili večernjim satima.

Ne propustite ovu jedinstvenu šansu – prijavite se do 20.09.2021. i platite čak 20% manje
Ukoliko budete brzi i prijavite se do 20.09.2021., umesto 29.000 dinara, kurs nemačkog jezika za medicinare platićete čak 20% manje, samo 23.400 dinara i to uz pogodnost plaćanja u čak 3 mesečne rate.

Prijavite se odmah popunjavanjem APLIKACIONOG formulara, slanjem mejla na mlingua@orion.rs ili telefonom na brojeve 011/ 303 51 67 ili 064/ 120 76 68 svakog radnog dana od 11 do 19 časova . Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.
 

Interesuju vas cene ostalih kurseva u ponudi?
Pogledajte kompletan Cenovnik kurseva stranih jezika

Kurs je namenjen svim zdravstvenim radnicima (lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima…) Nemačka je  konačno otvorila put do zaposlenja, jer su potrebe za stručnim kadrom jako velike. U mnogim bolnicama u Nemačkoj već godinama postoji manjak medicinskog osoblja, a procene su takve da će narednih  godina situacija biti još gora zbog odlaska velikog broja njih u penziju.

Kurs nemackog jezika za medicinare

U januaru 2013. godine, Nemačka i Srbija potpisale su sporazum o zaposlenju srpskih medicinskih  radnika u Nemačkoj. Dobre plate (čak 4 puta veće nego ovde), brže napredovanje i mogućnosti  specijalizacije jako su privlačni razlozi za odlazak. Stručnost u većini slučajeva nije problem, pa čak su i  administrativne procedure za prijem stranog državljana u službu znatno pojednostavljene. Međutim,  postavlja se pitanje poznavanja nemačkog jezika kao odlučujućeg uslova za rad i komunikaciju.

Usled ozbiljnih problema koji su se tokom prakse javljali – nemogućnost sporazumevanja pacijenta i  lekara, pogrešno dijagnostikovanje bolesti, netačno popunjenih kartona i ostale bitne dokumentacije –  nemačke bolnice i ostale zdravstvene ustanove pooštrile su kriterijume vezane za poznavanje nemačkog jezika. Pokazalo se kao nedovoljno samo znanje nemačkog na nivou B1 (što je postavljeno kao uslov za  rad), bez poznavanja stručne, medicinske terminologije.

Iz tog razloga, škola stranih jezika MLingua organizuje specijalistički kurs nemačkog jezika za medicinare, namenjenog lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i  studentima medicine. Cilj kursa je  da steknete potrebno stručno znanje nemačkog jezika i tako se na efikasan i siguran način pripremite za  rad u bolnicama i ostalim zdravstvenim ustanovama u zemljama nemačkog govornog područja.

Budite ispred drugih kandidata i pokažite da, pored ćaskanja sa prijateljima na nemačkom i čitanja  nemačkih novina, umete jako dobro da komunicirate sa pacijentima i kolegama, ali i da obavljate sve  druge zahtevne dužnosti.

Šta sve obuhvata kurs nemačkog jezika za medicinare?

Kurs traje 4 meseca, sa fondom 56-60 časova. Nastava se održava tempom 2x nedeljno po 90 minuta.  Radi se u malim grupama 3-8 polaznika, čime svako od vas dobija potrebnu pažnju predavača.

Preduslov za pohađanje kursa nemačkog za lekare i medicinare je poznavanje nemačkog jezika na nivou  A2. Kako bi utvrdili koji je vaš nivo znanja, pre početka nastave radi se ulazno testiranje. Za vas koji ne  posedujete nivo A2, škola organizuje nemački za početnike (više o tome pročitajte na sledećem linku  – opšti kursevi nemačkog), nakon čega se možete priključiti stručnoj nastavi na kursu nemačkog za  medicinare.

Kursom je obuhvaćena priprema za posebno važne jezičke situacije, kao što su: prijem pacijenata, vizita,  nega, priprema za operaciju, telefonski razgovori… Uz to, detaljno se prolazi kroz pisanje i popunjavanje  medicinske dokumentacije. Usvajanje stručne terminologije obavlja se uz pomoć posebnih udžbenika  namenjenih medicinskoj struci.

Radi se na unapređenju sve 4 jezičke veštine (čitanje, pisanje, razumevanje i pričanje), ali se posebna  pažnja obraća na razumevanje i govor u specifičnoj oblasti medicine. Kako bi znanje usvojili što brže,  kvalitetnije i stekli potrebno samopouzdanje, kurs je baziran na interakciji i simulaciji realnih situacija iz svakodnevnog bolničkog okruženja.

Nakon kursa, polaznici rade završno testiranje i škola uručuje sertifikate. Ukoliko vas interesuje kako da dobijete međunarodno priznatu diplomu  iz nemačkog, kliknite na Međunarodno priznati ispit iz nemačkog jezika.