Priprema za Kembridž ispite: FCE i CAE

Pripremni kursevi za polaganje Kembridž ispita (FCE i CAE)

Naredni pripremni kurs počinje 01.10.2021. godine. Nastava se održava u popodnevnim i večernjim satima.

Iskoristite promo period i uštedite 20% na regularnu cenu kursa
Zašto ne biste platili manje? Ukoliko budete među najbržima i svoje mesto rezervišete do 20.09.2021., umesto 54.240 dinara, pripremu za Kembridž ispite platićete samo 48.800 dinara uz mogućnost plaćanja na 8 mesečnih rata.

Prijavite se odmah popunjavanjem APLIKACIONOG formulara, slanjem mejla na mlingua@orion.rs ili telefonom na brojeve 011/ 303 51 67 ili 064/ 120 76 68 svakog radnog dana od 11 do 19 časova . Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.
 

Interesuju vas cene ostalih kurseva u ponudi?
Pogledajte kompletan Cenovnik kurseva stranih jezika

Otvorite sebi put do dobrog posla u stranoj firmi ili studija na svetskim univerzitetima

Ukoliko želite da se zaposlite u vodećim svetskim firmama ili studirate na prestižnim fakultetima u  zemljama engleskog govornog područja, potreban vam je dokaz da dobro znate engleski jezik. Kembridž diplome upravo tome služe.

Svetski poznati i priznati Kembridž ispiti (FCE, CAE) predstavljaju pisani dokaz o vašem poznavanju engleskog jezika na odgovarajućem nivou. Njima zapravo potvrđujete da ste uspešno savladali sve 4  jezičke veštine (pisanje, čitanje, govor, slušanje) i da imate znanje engleskog jezika koje je praktično  primenjivo u realnom svetu. Kembridž ispite godišnje polaže preko 2 miliona ljudi. Jedni su od  najpouzdanijih načina za utvrđivanje nivoa znanja engleskog jezika, te su široko prihvaćeni od većine  kompanija i univerziteta širom sveta i predstavljaju glavni kriterijum za dobijanje dobrih stipendija za  osnovne ili postdiplomske studije.

Priprema za Kembridz ispite FCE i CAE

Siguran način da ih uz najmanje poteškoća položite je da se za njih dobro pripremite. Upravo zato  škola jezika MLingua organizuje pripremne kurseve za sticanje Kembridž diploma u Beogradu, koji vam  omogućavaju da spremni i rasterećeni neizvesnosti odete na polaganje i steknete diplomu priznatu u  svetskim okvirima.

Sve što treba da znate o našim pripremnim kursevima za polaganje Kembridž  ispita

Koje pripremne kurseve možete pohađati kod nas?

Škola jezika MLingua vodi pripremnu nastavu za sledeće Kembridž diplome:

  • FCE (First Certificate in English)

FCE je viši srednji nivo Kembridž ispita i odgovara nivou znanja B2. Često predstavlja dovoljnu potvrdu  znanja engleskog jezika za zaposlenje ili studije širom sveta, a svakako vam pruža mogućnost da polažete  za više nivoe Kembridž ispita (CAE i CPE). FCE ispit potvrđuje da umete i možete engleski jezik da  koristite potpuno samostalno i samouvereno u različitim životnim situacijama. FCE sertifikat nema rok važenja, već je trajnog karaktera.

  • CAE (Certificate of Advanced English)

CAE je prvi viši nivo Kembridž ispita i odgovara nivou znanja C1. CAE ispit je dokaz da je vaš engleski  profesionalan, tečan i spontan i da ste visoko osposobljeni za profesionalne i menadžerske pozicije, kao  i za univerzitetsko obrazovanje i usavršavanje. Priznat je dokaz znanja engleskog jezika od strane brojnih  kompanija i obrazovnih ustanova, kao što su Hewlett-Packard (HP), Microsoft, IBM, ACNielsen, SonyBosch, DHL, Nokia, University of Cambridge, University of Oxford, California Institute of Technology  (CALTECH), McGill University (Kanada), Monash University (Australija), Hong Kong University of Science  and Technology… CAE diploma važi, takođe, trajno.

Kako izgleda pripremna nastava?

Kurseve možete pohađati u grupnoj nastavi (male grupe, 3-8 polaznika), individualno ili  poluindividualno. Ako se opredelite za individualnu ili poluindividualnu nastavu, onda se program u  potpunosti prilagođava vašim potrebama u pogledu sadržaja, intenziteta nastave i dinamike održavanja  časova, zavisno od datuma ispita.

Grupna, mentorska nastava pojedinačno za oba pripremna kursa (FCE, CAE) traje 2 semestra (8  meseci). Sastoji se od 120 časova, od kojih je 100 časova predviđeno za nastavu, a 20 časova za nekoliko  simulacija samog ispita. Nastava se održava dinamikom 2 puta nedeljno po dvočas, dok se simulacija  testa radi 4 časa, koliko traje i sam ispit. Kako se ovi ispiti održavaju nekoliko puta godišnje, možete da  odaberete početak nastave u septembru/oktobru za ispite u maju ili junu, odnosno u januaru/martu za  ispite u oktobru ili decembru.

Tokom nastave radi se na uvežbavanju svih delova testa – govor, slušanje, čitanje i pisanje. Koristimo  posebne udžbenike i druge materijale namenjene specijalno pripremi za FCE, odnosno CAE ispite.  Nastavu drže stručnjaci za engleski jezik i Kembridž diplome, uz dodatne časove koje će vam držati  predavač kome je engleski jezik maternji.

Da biste se upisali na neki od pripremnih kurseva potrebno je da na ulaznom testiranju pokažete nivo  znanja B1+ za FCE, odnosno B2+ za CAE. BEC ima 3 nivoa, a donji prag je nivo znanja A2+.

Srodni pripremni kursevi u ponudi:

  • Pripremni kursevi za polaganje TOEFL i IELTS ispita